TroBolt Blog

Jobb elveszíteni egy percet az életedből, mint elveszíteni az életed egy perc alatt

2017. jan 05.

Hideg elleni védelem a munkahelyen

írta: Troják Edvárd
Hideg elleni védelem a munkahelyen

A hideg munkahelyi (klíma)környezet kedvezőtlen hatásainak megelőzése céljából, a munkavállalók egészségének, biztonságának védelme érdekében a szükséges megelőző intézkedések.

Szabadtéri munkahelyeken az időjárási viszonyok közvetlenül hatnak. A természetes és mesterséges hideg környezetben végzett fizikai munka veszélyét a szövetek lehűlése jelenti, illetve az ebből következő diszkomfort és hidegsérülés.

...

Tovább Szólj hozzá

Szélsőséges körülmény

2015. nov 27.

Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés tervei 2016. évben

írta: Troják Edvárd
Munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés tervei 2016. évben

Az NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága a 2016. évi Országos Hatósági Ellenőrzési Tervről, az alábbiak szerint ad tájékoztatást.

A hatóság igen aktív lesz a 2016. évben is.

Az ellenőrzés célja, hogy könnyítsék a legálisan, jogszerűen működő vállalkozások működését, illetve a munkavállalók számára biztosítsák az alapvető jogaik érvényesülését. Szimpatikus az irányelv, miszerint a megelőzésre építik az ellenőrzéseket, és nem feltétlen a legmagasabb bírság kiszabása a cél, bár a feltárt hiányosságok esetenként azonnali büntetéssel járnak, szabálytalanság esetén a a munkavédelmi bírság 50 ezer forinttól 10 millió forintig , a munkaügyi bírság 30 ezer forinttól akár 20 millió forintig terjedhet.

...

Tovább Szólj hozzá