2015. sze 28.

Hallotta?

írta: Troják Edvárd
Hallotta?

Zaj, zajártalom, védekezés..

Zajos világban élünk. A bennünket körülvevő állandó zajforrásokat munkahelyünkön gyakran már nem is érzékeljük. Tévedés azonban azt gondolni, hogy a zaj megszokható. A tompábbnak érzékelt hanghatások halláskárosulásra utalnak. A halláskárosulás pedig nem áll meg, hanem fokozatosan romlik, ha nem teszünk ellene.

Egy 2012-ben közölt WHO kutatás szerint 360 millió ember szenved halláskárosodástól (A Föld lakosságának 5,3 %-a). 91 %-uk felnőtt, túlnyomó többségükben férfi, 9 %-uk viszont gyermek! Nagyjából a 65 év feletti emberek 1/3-a halláskárosult.

Halláskárosodást bárki szenvedhet akár munkájuk (gyárban dolgozó munkás), akár szabadidős tevékenységük (hangos koncert, fűnyírás) során 85 dBA feletti tartós zajszint felett. A CDC jelentései szerint például a tinédzserek 16 %-a halláskárosult, melynek oka feltehetőleg a hangos zenehallgatás, de a hirtelen fellépő, impulzus-szerű hanghullám is okozhat komoly hallásproblémákat.

Mit tehetünk a halláskárosodás megelőzéséért?

  • kerüljük a kiemelkedően hangos zajokat
  • tekerjük lejjebb a hangerőt zenehallgatás közben
  • tartsuk a távolságot a hangos zajforrásoktól, amennyire lehetséges
  • viseljünk hallásvédelmi eszközt

„A hallásvédők kényelmetlenek”
Ahogy egy új pár cipőnek vagy egy új szemüvegnek, a hallásvédőnek is szüksége van egy kis időre amíg megszokjuk, illetve amíg kismértékben idomul fejünk formájához. Amennyiben néhány nap vagy hétnyi használat után még mindig kényelmetlennek vagy nehéznek érezzük a hallásvédő használatát, próbáljunk javítani az illeszkedésen, ha pedig ez sem segít, biztosítsunk más méretű vagy típusú eszközt.

Letölthető hallásvédelmi poszter a 3M jóvoltából: ITT

Szerezze meg az ÚJ 3M™ One Touch™ Pro Adagolót INGYEN!
Kövesse a facebookon meghirdetett akciónkat, mert minden 2000 megvásárolt pár füldugóért egy adagolót adunk ajándékba. A promóciós ajánlat érvényességéig, vagy a rendelkezésre álló készlet erejéig tart.
Az új adagoló értéke 97 EUR (Nettó ár)

Az akcióban résztvevő termékek:http://multimedia.3m.com/mws/media/1063651P/one-touch-pro-bottle-no-label-jpg.jpg?boundedSize=310

EAR Classic füldugó - SNR 28dB
CLASSIC SOFT füldugó - SNR 36dB
1100 Füldugó - SNR 37dB
1120 Hab füldugó - SNR 34dB

Nincs több költség és hulladék a külön-külön csomagolt füldugók miatt!

  • Pontosan egy füldugót adagol egyszerre
  • Közvetlenül a kézbe adagolja a füldugót
  • Tartós ABS műanyag a kemény munkakörülményekhez
  • Védi a füldugókat a széltől és esőtől
Szólj hozzá